”Spelare och fans missnöjda med Mourinho”

Tongivande spelare i Chelsea uppges vara missnöjda med managern José Mourinho

Engelska The Guardian skriver att flera spelare i Chelseas spelartrupp är frustrerade över situationen i laget. En dålig säsongsinledning har lett till petningar av tidigare nyckelspelare, samtidigt som Mourinho har pekat ut syndabockar i truppen. Detta uppges nu alltså spelarna ha tröttnat på.

52-årige José Mourinho har ett imponerande CV och har tränat storklubbar som FC Porto, Inter och Real Madrid. Efter en fin sejour i Chelsea åren 2004-2007 så återvände portugisen till London-klubben 2013 för att nå fler framgångar med klubben. Mourinhos andra sejour i klubben har dock inte riktigt blivit som han tänkt sig.

Må vara att José Mourinho tog hem Premier League med Chelsea den gångna säsongen, men den här säsongen har det gått desto trögare. Efter att ha förlorat Community Shield mot Arsenal så fortsatte motgångarna i Premier League och efter sju omgångar har Chelsea endast tagit åtta poäng och ligger på 14:e plats.

Flera stjärnor petade

Inte heller i Champions League går resultaten Mourinhos väg. Igår kväll förlorade Chelsea mot Mourinhos förra klubb Porto med 1-2 och det efter att portugisen lämnat hemma spelare som Oscar, Radamel Falcao och Loïc Rémy. Inte nog med det så fick Eden Hazard, Nemanja Matic och John Terry inleda på bänken, där den sistnämnde spenderade hela matchen.

Petningarna av John Terry är de som har väckt mest uppmärksamhet hos Chelsea. Lagkaptenen Terry har under september månad endast spelat fyra av sex matcher för Chelsea och 34-åringen är en av de spelarna som fått stå ut som syndabockar för Chelseas dåliga säsongsstart. Nu uppger The Guardian att oron i lagets omklädningsrum ökar och att flera tongivande spelare i truppen är missnöjda med Mourinhos tillvägagångssätt att peka ut syndabockar för formsvackan.

Även fansen har vädrat sin frustration för situationen och ropat att de ”vill ha tillbaka sin kapten”. José Mourinho har, enligt Transfermarkt, kontrakt med Chelsea fram till sommaren 2019.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply