Officiellt: Galatasaray värvar turk från England

Jem Karacan ansluter till Galatasaray från engelska Reading

Trots att Jem Karacan är född och uppvuxen i England så har han gjort en handfull ungdomslandskamper för Turkiet, inklusive 3 stycken i U21-landslaget. Nu har han skrivit på för Galatasaray och lämnar England för första gången i karriären.

Jem Karacan var en av de lovande spelarna som fick hitta en ny klubb efter det att Wimbledon upphörde år 2003, tillsammans med spelare som Kieran Gibbs. Valet föll på ett annat lag från sydvästra London och det blev Reading, även om Reading inte räknas in i London eftersom det ligger precis utanför stadsgränsen.

Sedan 2003 har Karacan varit Reading trogen. Innermittfältaren har gjort över 200 matcher för ”The Royals” med 15 mål på meritlistan. 26-åringen har dock varit förföljd med skadeproblem i sina knä och så sent som förra våren åkte han på en rejäl korsbandsskada som gjorde att det bara blev 11 framträdanden för Reading förra säsongen.

Karacan valde sedan att inte förlänga sitt kontrakt med klubben, även fast han var vice-kapten. Under onsdagen bekräftade Galatasaray att man har värvat halvturken (turkisk far, brittisk mor) efter ett par dagars förhandlingar.

Skriver på för tre år i Istanbul

Som spelare beskrivs Karacan som en outtröttlig innermittfältare med sina främsta egenskaper i defensiven, men han opererar ofta som en box-till-box-spelare och följer gärna med i andravågen i anfallen.

Han skriver på ett treårskontrakt med de regerande turkiska mästarna och kan redan i höst se fram emot Champions League-spel. Han blir Galatasarays andra värvning i sommar efter värvningen av Lukas Podolski från Arsenal.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365