Mourinho: Jag kan vila spelare mot Arsenal

Mourinho: Jag kan vila spelare mot Arsenal

Manchester United möter Arsenal borta i Emirates Stadium på söndag i en match som kan ha stor betydelse för racet om fjärde platsen i ligan.

Manchester Uniteds tränare José Mourinho säger att han inte har några problem att bänka lagets storstjärnor mot Arsenal om det ökar deras chans att vinna Europa League.

“Jag vet att Europa League-troféen är en trofé United som klubb aldrig vunnit, och det skulle vara fantastiskt att kunna säga att vi är det enda laget som vunnit alla möjliga klubblags-troféer (om vi vinner Europa League). Europa League blir mer och mer viktigare för oss. Men beroende på resultatet mot Celta Vigo får vi se om jag vilar spelare eller inte, men om det är ett måste har jag inga problem att vila spelare mot Arsenal.” säger Mourinho.

Manchester United möter på torsdag Celta Vigo borta i den första semifinal-matchen mellan lagen. I jakten står en finalplats i Friends Arena i Stockholm den 24:e Maj, och vinnaren av Europa League tilldelas även en biljett till nästa års Champions League-gruppspel, vilket förutom sportsligt, även betyder mycket ekonomiskt.

De andra semifinal-lagen, Ajax och Lyon, spelade den första semifinalen av årets Europa League under onsdagskvällen. Där krossade Ajax Lyon med hela 4-1 hemma i Amsterdam Arena. I morgon klockan 21:05 kickar Celta Vigo – Manchester United i Estadio Balaídos. Returerna spelas nästa torsdag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply