Manchester City och Arsenal kämpar om Kieran Tierney

Manchester City och Arsenal kämpar om Kieran Tierney

Den unge talangen har imponerat

Celtics unge och mycket lovande 19åriga stjärna Kieran Tierney har, med sina insatser för det skotska laget, väckt intresset hos flera storklubbar, däribland Manchester City och Arsenal i Premier League.

Celtic har hittills sett till att skapa stora rubriker i media när det kommer till deras prestationer i Champions League, först när de förlorade 7-0 mot Barcelona och sedan lyckades de slå tillbaka mot Manchester City och spelade3-3. Det var Celtic som var det förandelaget och gjorde ledningsmålen, med hela laget som hjälpte till och imponerade stort. Bland annat Moussa Dembele, Celtics blott 20årige målspruta, har väckt intresse hos flera stora klubbar ute i Europa, och nu står Kieran Tierney näst på tur.

Tierney spelar som vänsterback och gjorde även han en stark insats i matchen, och 19åringens prestationer har fått flera storklubbar att vända huvudet efter den unge talangen. Den engelska tidningen The Sun har rapporterat att två av dessa klubbar är Manchester City och Arsenal, vars scouter skall ha imponerats rejält av tonåringens insatser.

Efter Pep Guardiolas snöpliga resultat mot det skotska laget har han också valt att jobba ännu hårdare på att finna en ny vänsterback, efter att Tierneys plösliga offensiva sprint och cross ledde till Celtics andra mål. City är intresserade av en ny vänsterback då Gael Clichy inte har något kontrakt till sommaren och Aleksandar Kolarov fortfarande väntar på en förlängning.

Även Arsenal och Arsene Wener har haft ögonen på Tierney i runt 18 månader och sägs kunna göra någonting åt situationen i slutet av säsongen. Arsenals Nacho Monreal kommer så långsamt till slutet av sin karriär på Emirates och Kieran Gibbs står inte i så bra dager hos Wenger.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply