Kapten John Terry talar ut om Cech-affären

Chelsea-kaptenen John Terry har uttalat sig om senaste veckornas rykten kring Petr Cech till Arsenal

Petr Cech har kopplats samman med en flytt till norra London efter att ha förlorat sin plats i Chelsea startelva till Thibaut Courtois förra säsongen och har enligt uppgift redan enats om dem personliga villkoren med Arsenal. Nu talar lagkamraten John Terry om hur han anser att den tjeckiske målvakten skulle kunna medföra en dramatisk förbättring av deras ligarivaler.

12 poäng bakom

Arsenal kom upp på en tredjeplats med sina 75 poäng den gångna säsongen. 12 bakom bakom övermäktige Chelsea. Dock kommer det gapet att minskas dramatisk om Petr Cech lämnar Chelsea för Arsenal, det menar i alla fall lagkamraten tillika Chelsea-kaptenen, John Terry.

– Det snackas om att Arsenal försöker värva Petr Cech, och om de gör det så kommer han säkerligen att förstärka dem. Han kommer att rädda dem 12 till 15 poäng, sa Terry i en intervju med TalkSport.

– Petr var otroligt professionell förra året. När du lämnas utanför laget kan det vara svårt att acceptera men han var enanstående varje gång han kom in, fortsatte mittbacken.

– Han förtjänar mycket beröm för det. Vi förstår att han vill spela A-lagsfotboll men ingen vill se honom lämna klubben. Han kommer att vara saknad och kommer att förbättra vilket lag han än går till.

Att tyda av lagkaptenens uttalande verkar en flytt till Arsenal för Petr Cech vara mer av en tidsfråga än något annat.

”Bästa anfallaren jag mötte”

I samma intervju avslöjar John Terry vilken anfallare han hade svårast för den gångna säsongen.

– När du kollar på spelare som Harry Kane och Raheem Sterling, de var helt fantastiska i år. Harry Kane var den bästa anfallaren jag mötte den här säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply