Effektivt United segrade i stökigt stormöte

Manchester United, med skadedrabbade David De Gea och Ángel Di María i startelvan, reste till Emirates Stadium för att ta sin första bortaseger sedan 4-2-segern mot Newcastle i april.

En för dagen övertänd Jack Wilshere hade efter knappa kvarten spelad ett drömläge att spräcka nollan, men United-målvakten David De Gea såg till att den första halvleken förblev mållös.

Tio minuter in i den andra halvleken var det dock United som öppnade målskyttet. Högerspringaren Antonio Valencia sköt ett skott som Kieran Gibbs oturligt styrde in i egen kasse.

För att strö ytterligare salt i Arsenal-såren tvingades målvakten Wojciech Szczęsny utgå efter en kollision med just Gibbs. 22-årige Damián Martínez fick därmed göra Premier League-debut.

I matchminut 85 skulle United dubbla sin ledning. Wayne Rooney lyfte elegant in 2-0 efter att engelsmannen, tillsammans med Di María, utnyttjade en två mot en-situation på bästa möjliga sätt.

I den femte av de åtta tilläggsminuterna gav Olivier Giroud hemmasupportrarna hopp. Med ett dunderskott lyckades till slut fransmannen överlista en storspelande David De Gea.

Efter knappt hundra minuters spel blåste domaren Mike Dean av matchen. Arsenal kan därmed inkassera sin första hemmaförlust sedan 1-3-förlusten mot Aston Villa den 17 augusti ifjol.