Arsenal vill värva William Carvalho – för 35,1 miljoner pund

Arsenal vill värva William Carvalho - för 35,1 miljoner pund

Sporting Clubes mittfältare William Carvalho blir dyr för Arsenal

Arsene Wenger har under en längre tid velat värva William Carvalho till Arsenal från Sporting Clube de Portugal, men det blir ingen lätt affär efter att spelaren förlängt sitt kontrakt.

Igår stod det klart att William Carvalho förlänger med Sporting Lissabon. Spelaren har tidigare haft en utköpsklausul på 29 miljoner pund men efter att ha skrivit under den nya överenskommelsen har priset för 23-åringen höjts. William Carvalho anses vara en av Europas mest lovande mittfältare och jagas av flera storklubbar runt om i Europa, framför allt Arsenal. Den engelska huvudstadsklubben har varit intresserade av spelaren under ett längre tag men valde att stega åt sidan i och med Francis Coquelins framfart under den senaste tiden. Wenger sägs dock inte utesluta att värva William Carvalho för att förstärka mittfältet men det blir inte billigt att köpa loss spelaren.

Enligt uppgifter i portugisisk media har spelarens utköpsklausul höjts från 29 miljoner pund till 35,1 miljoner. Detta efter att det på onsdagen skrivits på ett nytt kontrakt som enar de båda parterna fram till sommaren 2020.

Trion med Mikel Arteta, Mathieu Flamini och Tomas Rosicky förväntas alla lämna norra London när deras kontrakt löper ut i slutet av säsongen och redan nu ska klubben tänka på ersättare.

Sen tidigare har man värvat in Mohamed Elneny från FC Basel för att förstärka mittfältet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply