Arsenal utspelade på St Mary’s Stadium

Ett ungdomligt Arsenal reste till St Mary’s Stadium för att ta sig an Southampton i en tuff bortamatch på sydkusten.

Redan efter sex minuter var succémannen Graziano Pellé bara en stolpträff från att ge Southampton ledningen när han nådde högst på ett inlägg från Dusan Tadić.

Istället var det ett annat nyförvärv som skulle ge hemmalaget lednignen. Saido Mané tog vara på en misslyckad utrusning från Arsenal-målvakten Wojciech Szczęsny på bästa möjiga sätt när han elegant skruvade in ledningsmålet.

Bara minuter senare var James Ward-Prowse ytterst nära att pricka in sitt första Premier League-mål i karrirären, men Szczęsny revanscherade sig minst sagt efter det misslyckade ingripandet vid Southamptons ledningsmål.

Tio minuter in i den andra halvleken tvingades återigen gästernas Wojciech Szczęsny kapitulera. Det efter att polacken rensat rakt i gapet på hemmalagets Dusan Tadić, som distinkt dunkade in 2-0.

Ronald Koeman och hans Southampton stod för en väl genomförd match denna eftermiddag och kan därmed inkassera sin första Premier League-vinst mot Arsenal sedan 2002.