Åtta mål när Tottenham körde över Chelsea

Tottenham inledde matchen förandes men med tiden kom Chelsea in i matchen och det var även dem blå som tog ledningen i matchen. Diego Costa noterades för sitt 14:e Premier League-mål när han efter dryga kvarten styrde in ett skott från Oscar.

Chelsea fortsatte starkt efter det och kunde ha gjort fler mål och borde kanske ha fått med sig en straff när Jan Vertonghen såg ut att ha berört bollen, liggandes, med handen.

 Men så småningom tog sig Tottenham in i matchen igen och Harry Kane svarade för en fin kvittering när han drog till, utan att kolla mot mål, utanför straffområdet.

Tottenham fortsatte att bygga på kvitteringen och fick in 2-1 genom Danny Rose precis innan halvtid. Rose tryckte in returen från Nacer Chadli – som väldigt snyggt serverades fram av Christian Eriksen.

Bara sekunder ifrån att domaren Phil Dowd blåste för halvtid fälldes Harry Kane av Chelseas Gary Cahill i straffområdet. Dowd pekade mot straffpunkten och Andros Townsend slog precis Chelsea Courtois som hade en hand på bollen.

Chelsea var tvungna att öppna starkt och snabbt i andra halvlek för att komma ikapp. Det var även dem som förde matchen. Men det var Tottenham som utökade sin ledning när Harry Kane kontrade in 4-1 för Tottenham med sitt andra mål för dagen. Eden Hazard reducerade med halvtimmen kvar. Man trodde att målet skulle vara en typ av injektion för José Mourinhos mannar som försökte pressa. Men spelet var slarvigt och stressigt. Trots det fick Chelsea ändå några chanser, chanser som Hugo Lloris svettigt räddade undan. Istället kunde Nacer Chadli kontra in 5-2 med tio minuter kvar.

Chelsea tryckte på för mål och en eventuell kvittering. Men man kom inte närmare än ett sent 5-3-mål signerat kaptenen John Terry.

Resultatet innebär att Tottenham tar steget upp till 5:e plats i tabellen, bara en poäng bakom Southampton på 4:e och två bakom Manchester United på 3:e plats.

För Chelseas del är det fortsatt serieledning, dock varken genom poängskillnad, målskillnad, fler gjorda mål, fler insläppta eller ens inbördesmöten. Utan genom alfabetisk ordning – C går före M.

Det betyder dock inte att Chelsea vinner ligan om förutsättningarna är samma i slutet på säsongen i maj utan då spelas det en utslagningsmatch mellan lagen. Men det är högst otroligt. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply