Arsenal utslagna från cupen

Arsenal och Southampton är två av de lag som inlett den nya Premier League-säsongen bäst. Under tisdagskvällen möttes de båda topplagen i tredje omgången av Capital One Cup på Emirates Stadium.

Medan backlinjen i Arsenal var väldigt oerfaren så fanns det mer rutin längre fram i banan. Offensivt startade spelare som Jack Wilshere, Tomas Rosicky och Lukas Podolski. Skadeförföljde Abou Diaby fick också göra sin första start på ett och ett halvt år.

En annan som startade matchen var sommarens stora nyförvärv Alexis Sanchez, och chilenaren presenterade sig direkt för hemmapubliken med en otroligt vacker frispark som skruvade sig in i krysset bakom en chanslös Fraser Forster i den 14:e minuten.

Ledningen varade dock bara i sex minuter innan Rosicky klumpigt fällde Sadio Mané inne i eget straffområde. Dusan Tadic var iskall från straffpunkten när han väntade ner David Ospina och rullade bollen i mål.

Gästerna skulle också ta ledningen strax innan halvtidsvilan med ett stenhårt långskott från ytterbacken Nathaniel Clyne, som också skulle visa sig bli matchavgörande. Arsenal-managern, Arsene Wenger, bytte in både Santi Cazorla och Alex-Oxlade Chamberlain i andra halvlek, men till ingen nytta.

Matchen slutade 1-2 vilket innebär att Arsenal nu är utslagna från ligacupen och att Southamptons resa fortsätter till den fjärde omgången.