Arsenal lägger bud på Romas Umar Sadiq

Arsenal lägger bud på Romas Umar Sadiq

Första budet blev avböjt

Arsenal är väldigt intresserade av Romas unge talangfulle Umar Sadiq men fick se sitt första bud bli avvisat, dock är Roma fortfarande öppen för en försäljning men med en högre prislapp.

Arsenal har visat intresse för Romas Umar Sadiq och har även lagt ett bud på 13 miljoner euro. Detta bud avisades dock av Roma men enligt football-italia.net så är den italienska klubben fortfarande öppna för att sälja 19-åringen, men då för 15 miljoner euro. Den nigarianske talangen fyllde 19 bara för en månad sedan och har varit en sensation på Primaveras ungdomslagsnivå.

Denna säsong har den 1,92 meter långe strikern gjort fem mål i nio UEFAs ungdomsliga matcher, plus elva mål på sju matcher i Italien. Han har redan fått sin Serie A debut denna säsong och lyckats näta två mål på sex matcher. Umar kom till Roma säsongen 2015/16 på lån från Spezia. Han växte upp i Nigeria, där scouter från Spezia lade märke till den unge talangen. 2014 anlände Umar till Italien och började skapa rubriker med en gång.

I sin första säsong i Primavera gjorde han otroliga 26 mål på 24 matcher och tog Spezias ungdomslag till en tredjeplats i Campinato Primavera Girone A. Hans konsekventa form genom hela säsongen bidrog till att det var många som kom till Spezia i ett försök att värva den unge strikern och Roma drog det längsta strået och lyckades få till en deal. Trots sin framgångsrika framfart har Umar dock ännu inte spelat för sitt landslag, på någon nivå, något som många förväntar sig kommer att ske inom en snar framtid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply