Arsenal intresserade av Manuel Locatelli

Arsenal intresserade av Manuel Locatelli

Den unge italienske talangen sägs vara mycket lovande

Enligt källor i Italien så skall Arsenal och Arsene Wenger vara mycket intresserade av AC Milans unge mittfältare Manuel Locatelli efter månader av scouting men en deal för 18-åringen kan bli svårt då Milan gärna vill ha talangen för egen del.

Arsenal skall enligt rapporter vara intresserade av AC Milans väldigt lovande unge mittfältare Manuel Locatelli enligt Goal. 18åringen sägs vara en av de mest löftesrika italienska spelarna i sin generation och har blivit omnämnd som ”Milans framtida playmaker” av klubbens hedersordförande Silvio Berlusconi. Enligt källor i Italien så ska the Gunners ha varit Locatelli på spåren under flertalet månader, då tränare Arsene Wenger har varit väldigt imponerad av den unge italienske talangen.

Det sägs att ett preliminärt kontrakt med den centrale mittfältarens agent är gjort, men de två klubbarna har fortfarande inte talats vid då Milan sägs vara väldigt intresserade av att behålla Locatelli, som de förväntar ska komma att bli en nyckelspelare för dem. The Rossoneri har till och med gett tonåringen garantier gällande A-lagsfotboll, någonting som Arsenal inte kan ge honom då klubben ser honom mer som en långtidslösning. Arsenals seniorlagscoach Neil Banfield, som har scoutat europeiska spelare förr, har personligen hållit koll på tonåringen, som frekvent har skinit i ungdomslagen.

Locatelli har fortfarande inte gjort sin Serie A debut för Milan trots att han har varit inkluderad i matchtruppen vid åtta tillfällen, majoriteten av dessa sedan det nya året startade, men har regelbundet spelat för Milans och Italiens ungdomslag och har visat tillräckligt för att bevisa att han har en stor framtid inom fotbollen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply