bet365

Arsenal förhandlar med Mohamed Elneny

Basels Mohamed Elneny uppges förhandla med Arsenal

Skadeproblem för Arsené Wengers lag är inte lätt och i nuläget har man endast två disponibla centrala mittfältare. Det vill man lösa genom att köpa Basels egyptiska innermittfältare Mohamed Elneny.

Santi Cazorla, Jack Wilshere, Francis Coquelin, Tomas Rosicky och Mikel Arteta är fem alternativ som alla konkurreras om en av två platser på Arsenals centrala mittfält. Saken som alla dessa fem har gemensamt är att alla är skadade vilket innebär att endast Aaron Ramsey och Mathieu Flamini är de två renodlade innermittfältsalternativen för Arsené Wenger.

Det kanske inte är det klokaste att lita på att samtliga spelare ska vara skadefria samtidigt och därför uppges Arsenal leta efter ett nytt alternativ till innermittfältet. Och det verkar inte bli någon spelare från något europeiskt storlag. Istället ser det ut att bli Basels Mohamed Elneny som vi rapporterade för några dagar sedan.

Bekräftas av trovärdiga källor

Flera trovärdiga engelska källor som The Guardian, BBC Sports och Sky Sports rapporterar om att Elneny är inne i förhandlingar med Arsenal om en flytt i januari. Egyptiern skulle kosta Arsenal cirka 60 miljoner kronor att köpa loss.

Elneny är en box-till-box-mittfältare som har extremt imponerande lungor. Förra säsongen var han dessutom i toppen av antalet löpmeter i Champions League. Han skulle dessutom få spela i Champions League mot Barcelona eftersom Basel inte spelade turneringen denna säsongen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply