Arsenal budar på Isco och James McArthur

Gunners lägger bud på spelare i Real Madrid och Crystal Palace

Arsenal jagar sin första Premier League-titel sedan säsongen 2003-2004, och för att uppnå det jagar man förstärkningar. Real Madrids Isco ska vara ett prestigeförvärv som klubben vill ha, samtidigt som Crystal Palaces James McArthur ska täcka upp för Francis Coquelin.

Vad vore en transferkarusell utan rykten om att Arsenal jagar en spelare i Real Madrid. För tre somrar sedan uppgavs man jaga Mesut Özil, som också blev verklighet, medan de två senaste somrarna har man uppgetts jaga Karim Benzema. Nu i vinter kan en ny spelare i den spanska klubben vara aktuell för Gunners, och det är playmakern Isco, som tidigare har placerats i Chelsea.

Isco aktuell för Arsenal

Det är Daily Star som kommer med de senaste uppgifterna om den tekniske spanjoren, och tidningen uppger att Arsenal kan öppna plånboken rejält för att få in spelaren i januari. Ett bud på hela 35 miljoner pund uppges förberedas för tillfället för att locka till sig 23-åringen.

Arsène Wenger uppgavs vilja värva Isco redan under dennes tid i Malaga, men han valde då Real Madrid istället. Arsenal har sedan dess värvat spelare som Santi Cazorla och Nacho Monreal från just Malaga, vilket skulle kunna tala för en flytt till England för Iscos del, då han redan skulle vara bekant med några spelare i klubben.

Arsenal jagar James McArthur i Crystal Palace

Med en lång skadelista hos Arsenal har det sett tungt ut för klubben, då man har tappat poäng i de två senaste ligamatcherna. Den främsta anledningen till dessa poängtapp kan påstås vara den långtidsskada som Francis Coquelin dragit på sig, då en knäskada håller honom borta i minst två månader. Den formsvage Mikel Arteta, som i normala fall är backup till fransmannen, är även han skadad vilket lämnar Mathieu Flamini som ensam spelare på positionen. Flamini anses dock inte hålla måttet för att spela i Gunners startelva i x antal månader, vilket leder till att Wenger letar efter alternativ.

Då ska Crystal Palaces mittfältskämpe James McArthur vara intressant för Arsenal, enligt HITC Sports och Metro. Skotten gjorde flera bra insatser mot just Arsenal under sin tid i Wigan, något som har fortsatt även efter sin flytt till Londonklubben Crystal Palace. Att han redan bor i London kanske talar för en flytt till Arsenal i januari, då han inte skulle behöva flytta.

Sedan tidigare har Lars Bender från Bayer Leverkusen placerats i klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply