Özils framtid i Arsenal hänger på Wenger

Özils framtid i Arsenal hänger på Wenger

Mittfältaren trivs i Londonklubben

Mesut Özils framtid i Arsenal har länge varit ett hett ämne, då mittfältaren tillsammans med Alexis Sanchez sitter på utgående kontrakt som de ännu inte har förlängt, men nu menar tysken på att han bara vill veta hur tränare Arsene Wengers framtid ser ut innan han skriver på något.

Arsenals Mesut Özil är en älskad spelare i Londonklubben, som sedan hans ankomst från Real Madrid 2013 har bidragit med mål och assist och blev snabbt en publikfavorit. Özil, tillsammans med lagets andra stjärna Alexis Sanchez, sitter på kontrakt som går ut om 18 månader, och klubben har länge försökt att förlänga med stjärnorna, samtidigt som media ivrigt spekulerat kring varför de inte förlänger och alla ger sin åsikt om det, till exempel gamla före detta spelare. Özil har nu kommenterat situationen i den tyska tidningen Kicker.

– Jag är väldigt, väldigt glad i Arsenal och jag har låtit klubben veta att jag skulle vara redo att skriva under ett nytt kontrakt, sade Özil till Kicker.

– Fansen vill att jag skall stanna och nu ligger det bara på klubben. Klubben vet att jag är här mest på grund av Arsene Wenger. Han är den som värvade mig och han är den vars förtroende jag har. Klubben vet också att jag vill ha det klart för mig vad tränaren gör (i framtiden).

Wenger har också kommenterat på situation med Sanchez och Özil via Goal.

– Jag kan inte ge några garantier på deras Arsenal-framtid, men 18 månader är ganska lång tid i fotboll. De är väldigt engagerade och försöker att göra bra ifrån sig. Vi försöker förlänga deras kontrakt. Men när du förhandlar, ju mindre du talar om det desto bättre.

– Spelare som Özil och Alexis tjänar mycket pengar och de har privilegiet att välja vart de vill spela. Vi kommer att göra allt för att få dem att förlänga. Vi kommer inte att sälja Özil. De kommer definitivt stanna 18 månader till och förhoppningsvis mycket längre. Jag kommer inte att överväga att sälja dem i slutet av säsongen, avslutade Wenger.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply