3. Krönika: De engelska träningarna skrämmer bort italienarna

Dagens skolturnering i brännboll fick mig att tänka på de brittiska öarna. Blåsten, regnstänket och kylan som bet i mina kinder fick mig att känna mig som en engelsman. En grov engelsman mitt uppe i en fotbollsträning på en klassisk brittisk träningsanläggning. Det är så här en ”riktig” träning ska vara!

De spanska och italienska fotbollslagen är allt som oftast bortskämda med sitt Medelhavsklimat. Moderna träningsanläggningar, sol varenda dag och lätta kläder hör till deras vardag, medan det är aningen mer slitsamt i Storbritannien.

Premier League-lagen har sedan urminnes tider fått kämpa i regn och blåst på de klassiska träningsanläggningarna, vilket också gjort att förutsättningarna inte varit de bästa. Kanske är det klimatet som gjort att man spelar mer fysiskt i England, istället för att ha lite mindre kroppskontakt som i Spanien och Italien.

Personligen tycker jag ändå att en hård träning i regnet känns bättre i efterhand. I det fallet känner jag mig nöjd och att jag har utfört något bra. Självklart kan jag få den känslan även när solen skiner, men det är ändå lite annorlunda efter en träning i regnet. Jag känner mig stolt på något sätt.

Vart vill jag då komma med det är inlägget? Jo, jag vill för det första berätta om min tuffa dag, men också om hur de brittiska fotbollsträningarna kan vara i jämfört med de italienska och spanska. Vid det här laget har nog en klocka ringt hos många av er.

Jag har precis skrivit ned svarat i varför italienarna aldrig lyckas i Premier League, men jag kan ta det igen för er som inte förstod. Det fysiska spelet och framför allt det psykologiska är tingen som stoppar italienarna i England. Benhårda fotbollsträningar i regn och blåst är inte vad sydeuropéerna vill uppleva var dag. Skillnaden mellan England och Italien tar på psyket, och särskilt om det inte går speciellt bra i början.

Jag tycker (till skillnad från italienarna) om de brittiska fotbollsträningarna, även om jag inte upplevt en själv så känns det rätt. Hoppas att vi får se fler italienare i Premier League i framtiden. Se på Balotelli!

Sebastian Pearson

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply