Saints hakar på jakten på skyttekungen

bet365

Charlie Austin får allt fler beundrare. Nu uppges även Southampton vara på jakt efter QPR-anfallarens signatur.

Han har gjort 17 av Queens Park Rangers 38 mål denna säsong. London-klubben skulle utan sin eminenta målspruta, definitivt ha varit borträknade och avsågade redan efter halva säsongen – men trots skyttekungens hisnande form, ligger man på nedflyttningsplats. För ett förnyat kontrakt, måste man nu kämpa enda in i den sista omgången, men oavsett om klubben ånyo degraderas eller om de lyckas klara sig kvar i den engelska fotbollens finsalong, lär den 25-årige Charlie Austin gå en helt annan väg.

Anfallaren har naturligt varit hårdbevakad under säsongen av ett flertal av toppklubbarna i Premier League, men även i utlandet har några av de mäktiga namnen hört av sig. Manchester United har varit en av de hetare kandidaterna, men även Liverpool och Newcastle har funnits med och ständigt ryckt i den forne Burnley-spelaren.

Åtta miljoner i sommar

På fredagsaftonen uppger dessutom brittiska Daily Mirror att även Southampton är med i racet kring det målglade anfallaren. Enligt tidningen ska Saints vara en av klubbarna som kommer att lägga bud på Austin till sommaren, då det rapporteras om att företrädare för Queens Park Rangers har uttryckt att man kommer att sälja sitt ansfallsvapen, vars kontrakt sträcker sig till 2016. Enligt transfermarkt ligger forwardens marknadsvärde på drygt 8 miljoner pund.

Austin kom från nämnda Burnley i augusti 2013 och har sedan dess stått för 37 mål på 68 matcher. I Lancashire-klubben Burnley i västra England, var han även där en stor målskytt med sina 44 mål, men har – trots det – aldrig fått chansen i det engelska landslaget.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply