Arsenal segrare i Londonderbyt

Inför derbyt skiljde det bara en poäng mellan lagen. Och det var hemmalaget West Ham som började matchen bäst. Man lyckades också göra ett mål genom Alex Song som slog till på volley, men tyvärr för hemmalagets del blev det bortdömt för offside.

Strax innan pausvilan tog Arsenal ledningen genom Santi Cazorla på straff som fått ta över ansvaret efter att Alexis Sanchez missat sin straff mot QPR. Bara några minuter senare utökade Danny Welbeck gästernas ledning efter att ha blivit snyggt framspelad av Alex Oxlade-Chamberlain. West Ham låg trots en spelmässigt bra första halvlek under med 0-2 i paus.

I den andra halvleken lyckades West Ham reducera redan efter åtta minuter. Cheikhou Kouyate nickade efter ett fint förarbete av James Tomkins in 1-2-målet. Man förväntade sig då en forcering av hemmalaget, men det var Arsenal som tog över matchen och låg närmast ett ytterligare mål.

Arsenal ligger i och med segern på delad fjärde plats i Premier League och har bara tre poäng upp till Manchester United som innehar den säkra Champions League-platsen.