bet365

Fabian Delph på Manchester Citys radar

bet365

Manchester City kan få Delph för rea-pris

Fabian Delph kan vara på väg till Manchester City, detta då det kommit fram uppgifter om en utköpsklausul i hans kontrakt. Enligt uppgifterna kan mittfältaren lämna Aston Villa om ett bud på 10 miljoner pund kommer in. Detta ska ha satt fart på Manchester City som är på jakt efter inhemska spelare samt mittfältare, en bild som stämmer bra in på Delph. 

Fabian Delph har stått för några mycket fina säsonger i Aston Villa och han har i vissa stunder burit laget på sina axlar. Dessutom har han på senare tid spelat sig till en startplats i det engelska landslaget. Nu kommer uppgifter som säger att Manchester City ska vara intresserade av den 25-årige engelsmannen. City är på jakt efter inhemska mittfältare och där stämmer Delph in i bilden. Dessutom ska man enligt uppgifter kunna få honom till ett rejält rea-pris.

Det är Daily Mirror som skriver att Delph kan komma att få loss för bara 10 miljoner pund. Detta på grund av en utköpsklausul i hans nya kontrakt som han skrev på så sent som i Januari. 25-årige Delph var på väg att kunna gå som bosman nu i sommar men skrev alltså på ett nytt kontrakt med klubben då han inte kunde lämna klubben utan att de fick någonting tillbaka för honom. Men i det nya kontraktet ska det alltså finnas en utköpsklausul.

”En av ligans bästa”

10 miljoner pund kan tyckas lite för en engelsk landslagsspelare men skulle Villa sälja för den summan skulle man dubbla sina pengar för den affär som tog honom till Aston Villa från Leeds 2009. Delphs möjliga avsked skulle göra ont för Villa-tränaren Tim Sherwood, som gjorde Delph till kapten när tränaren kom till klubben i Februari. Han har dessutom prisat honom som en av ligans bästa mittfältare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply