En poäng var i Borås

Elfsborg vann i stort sett allt statistiskt sett – förutom gjorda mål. Där blev det nämligen 0-0 mellan de två lagen, precis som matchen.

Det var ett på förhand nystartat Elfsborg med Klas Ingesson på bänken. Häcken kom till matchen med bland annat en vinst mot Malmö i bagaget.

Elfsborg ställde upp med både Bangura och Nilsson från start. Dock fick Nilsson finna sig till rätta på kanten. På Häckens bänk satt den store målskytten Mostafa El Kabir. Han kom senare in i matchen.

Bangura hade bästa möjligheten, han gjorde nämligen mål bakom Häcken-målvakten Christoffer Källqvist i den 57:e minuten, dock tog han emot bollen med armen och målet blåstes därmed bort.

I den 89:e minuten fick Victor Claesson fritt fram när han blev framspelad precis framför mål. Bollen slank dock utanför.

När klockan sprungit fram till minut 93, sprang El Kabir sig fri men skottet gick långt utanför.