Elva La Liga-klubbar planerar en strejk

Sedan en lång tid tillbaka har en kamp drivits av majoriteten av La Liga-klubbarna mot en rättvisare fördelning av TV-intäkterna. I skrivande stund tar Real Madrid och Barcelona den klart största delen av kakan, medan de andra klubbarna får sopa ihop smulorna efter de två giganterna. 

Ligatrean Valencia får exempelvis ungefär lika mycket TV-intäkter som ligajumbon i Premier League varje säsong, vilket inte känns riktigt legitimt. Klubbarna känner sig nedtryckta och inte delaktiga i TV-avtalen. 

Lagen som skall gå ut i strejk sägs vara Getafe, Betis, Osasuna, Celta, Espanyol, Zaragoza, Atlético, Athletic, Real Sociedad, Valencia och Sevilla. 

“Om vi blir tvungna att strejka kommer vi inte att tveka. Besluten de tar kan inte beskrivas med ord. Vi kommer att ifrågasätta de skamliga besluten”, säger Atlético Madrids president Enrique Cerezo.

Utöver TV-intäkterna är man även missnöjda med hur andra klubbar behandlas. Ett hett ämne under den föregående säsongen var framflyttandet av matchen mellan Sevilla och Levante med en halvtimme. Matchen fick starta 22.30, enbart för att TV-bolagen skulle kunna sända en presskonferens efter El Clásico. Med andra ord verkar en presskonferens vara viktigare än en hel fotbollsmatch.  

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply