Elmander avgjorde mot svagt Kina

Sverige hade inför matchen det på pappret bästa laget. Det är dock inte alltid rankingen som spelar någon roll. Något som vi fått lära oss under Lagerbäcks tid på posten. Lagerbäcks Sverige förlorade ofta landskamper med uddamålet. En av anledningarna till det var att Lagerbäck ofta använde sig av ett ungt och orutinerat material. Idag skulle dock Sverige starta med ett starkt lag baserat på ett antal EM-spelare.

Den första halvleken började med en enorm press från Sverige. Sverige anföll starkt och sökte ständigt skott. I den åttonde minuten kom den första halvlekens hetaste chans genom Zlatan Ibrahimovic. Bollen tog i virket och den första halvleken slutade 0-0. Sverige hade under stora delar av den första halvleken spelat ut Kina. Kineserna hade ännu inte lyckats få ett skott på mål.

Den andra halvleken började likt den första slutade med ett rejält övertag för Sverige. Endast två minuter efter den andra halvlekens start kom det förlösande 1-0-målet. Elmander slet sig loss och slog in ledningsmålet, efter en framspelning av Ola Toivonen. Sverige fortsatte att anfalla framåt, vilket hindrade kineserna från att gå på offensiven. De hade istället fullt upp med att försvara sig.

Matchen slutade till sist 1-0 till Sverige. Ett rättvist resultat som kunde slutat med fler baklängesmål för Kina. Kineserna lyckades inte få ett skott på mål över hela matchen, då de under stora delar var rejält tillbakapressade. Ett positivt besked för Sverige inför VM-kvalet mot Kazakstan.