bet365

Elfsborg plockade viktig trepoängare

bet365

Toppmötet mellan tabellsexan IF Elfsborg och femman Kalmar skulle bli en relativt ensidig historia. Hemmalaget tog tak i taktpinnen från första början och var det klart mer chansskapande laget från start.

Bara under den första halvleken skapade de gulklädda ett helt gäng med farliga målchanser, men med allsvenskans bäste målvakt, Etrit Berisha, hamnade inte bollarna i nät. Kalmar var sargad och skapade inte allt för mycket mot Stuhr-Ellegaard i hemmamålet, som hade en relativt enkel dag på jobbet.

I den andra fortsatte hemmalaget samma press och skulle till slut få utdelning. Etrit Berisha tajmade en brytning fel, vilket gjorde att Johan Bertilsson fick helt öppet mål från en position strax utanför straffområdet och kunde med vänsterfoten placera den i nät. Detta var Elfsborgs blott andra läge där man hade öppet mål, då Berisha inte riktigt lyckades med sina utrusningar. Den eftertraktade målvakten höll dock kvar smålänningarna i matchen, som efter baklängesmålet nu var tvunget att satsa framåt.

Men någon vidare kvitteringsforcering blev det inte. Kalmars offensiv var blek och man var inte ens nära på att utjämna tillställningen i den andra halvleken.

– Vår insats är inte tillräckligt bra för att vi ska kunna få med oss en poäng här idag, sade Tobias Eriksson till C More. Jag vet inte om det är underlaget eller om det är psyket som ställer till det, men vi gör ingen bra match idag.

Elfsborg plockade en välförtjänt och välbehövlig seger, när man dessutom går om Kalmar FF i tabellen och lägger sig på en femte plats med samma poäng. Kalmar halkar ner till plats sex, med tre poäng ner till Åtvidabergs FF som på hemma på Kopparvallen föll med samma siffror mot Halmstad.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply