Elfsborg föll på Celtic Park

bet365
bet365

Elfsborg gick ut på Celtic Park för att bemöta säsongens hitills tuffaste uppdrag. De skotska liga- och cupmästarna skulle ta emot Boråsklubben i en Champions League-kvalmatch, där belöningen till vinnarna är en plats i den sista kvalrundan.

Elfsborg stod emot starkt i första halvlek, där Mohamed Bangura såg pigg ut. Det har varit turbulent kring anfallarens situation då han är utlånad från just Celtic, men Elfsborg chansade och spelade med den förre AIK-spelaren. Celtic hade inledningsvis svårt att hitta de där riktigt vassa målchanserna – men det skulle till slut komma. James Forrest dunkar ett skott i Kevin Stuhr Ellegaards ribba i den 20:e minuten.

Antalet ribbträffar skulle dock kvitteras då den svenske landslagsmannen och veteranen Anders Svensson skulle, utan någon som helst överdrift, bomba ett skott i ribban av Fraser Forsters mål. Det hade varit ett riktigt drömmål, det kan man lugnt säga.

Matchens enda mål kom i den 76:e minuten när Kris Commons sköt in bollen efter ett fint inlägg men ett lika avvaktande försvarsspel.

Efter matchen är nog många Elfsborgs-supportrar frustrerade över att domaren friat en situation som mycket väl hade kunnat ge rött kort till Kelvin Wilson, sedan denne hade klappat till Bangura i ansiktet.

Celtic åker alltså till Borås nästa vecka med ett mål i bagaget mot Elfsborgs noll, som alltså måste göra ett mål mer än skottarna för att överhuvudtaget ha en chans att gå vidare till nästa runda.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply