El Shaarawy räddade Milan mot Napoli

Efter den oavgjorda matchen på lördagen mellan Juventus och Lazio, öppnade sig en lucka för Napoli som vid vinst skulle närmat sig topplagen ytterligare. Men först skulle man ta sig an gästande Milan, som förlorade tungt i den förra omgången med 3-1 mot Fiorentina.

Det var dock ett positivt Milan som startade matchen, där man var det mer offensiva av lagen. Det blev därmed ett blytungt bakslag när Gökhan Inler sköt in lendingsmålet till hemmalaget efter fyra minuters spel. På nästan ingenting testade mittfältaren från distans, där dock Abbiati slängde sig klumpigt åt helt fel håll och såg bollen retsamt flyga förbi bakom honom.

Och det blev värre för gästerna, när U21-landslagsmannen Insigne presenterade sig för dagen. På en situation i straffområdet gick talangen på avslut till höger i straffomrtådet, där bollen letade sig in i under en återigen tveksamt agerande Abbiati och in i nätmaskorna.

Milan kom dock tillbaka i den här matchen och fick efter allt slit också in en reducering i slutskedet av den första halvleken. Med endast minuten kvar spelade De Sciglio in bollen från höger till Stephan El Shaarawy som direkt tog ett avslut, som snyggt satt i de bortre nätmaskorna.

I den andra halvleken fortsatte det att vara en svängig match, där båda lagen hade sina chanser. Edinson Cavani testade Abbiati med ett par avslut, som dock stoppades med flera benparader av målvakten. Och Milan som var det bättre laget i den andra halvleken var väldigt nära flera gånger med Bojan Krkic, som dock på ett mirakulöst dåligt sätt lyckades slarva bort flera kalaslägen, där han bland annat var helt fri med De Sanctis och fintade bort friläget.

Det skulle dock ringa bakom Napoli-målvakten en gång till den här kvällen, när Milans anfallspress slutligen resulterade i ett 2-2-mål. På en snabb omställning spelades bollen till den inbytte Robinho, som med en magiskt öppnande passning framåt ställde Stephan El Shaarawy helt fri med Napolis målvakt. Han gjorde inget missatg och placerade in sitt andra mål för kvällen.

Efter det var båda lagen framme och hotade med halvchanser, där Milans 17-årige anfalstalang M’Baye Niang bland annat testade De Sanctis med ett avslut från distans, men matchen slutade 2-2 på Sao Paulo.