Ekdals Cagliari tog en viktig seger

Sampdoria är med i leken om de sista Europa-platserna. Därför var dagens match mot Cagliari viktig.

Sampdoria inledde matchen som det spelförande laget och Cagliari väntade mest in misstagen. När väl misstagen kom så såg man Cagliaris tydliga spelplan, jag beskriver den som ett ord: kontringar. Man kom till ett par lägen via dessa kontringar, och skapade oro i Sampdorias försvar.

I övrigt så var det dock Sampdoria som ägde halvleken. Estegarribia såg pigg ut på sin kant och låg bakom mycket av farligheterna Sampdoria skapade, men ett mål kom aldrig i första halvan av matchen.

Andra halvlek hann knappt börja innan Cagliari bryter ett uppspel. Man får in ett inlägg och Dessena språngskallar in bollen, 1-0 till Cagliari.

Efter målet balanserades matchen lite och Sampdoria kom inte till chanser lika enkelt som i första. Nu vågade Cagliari hålla i bollen lite mer och det gjorde allt mycket svårare för Sampdoria.

Sampdoria får sedan ett mål bortdömt för offside. En frispark slås in från höger och 2 Sampdoria spelare står offside men ingen av dessa rör bollen. Istället stöter en tredje spelare in bollen men de 2 första påverkade spelet tydligt. Fortsatt 0-1.

Efter det bortdömda målet så tog Sampdoria över matchen totalt. Man gjorde flertalet försök mot mål men lyckades aldrig få dit den.

Albin Ekdal stod för en stabil match på mittfältet i övrigt.