Ekdal framspelare när Cagliari vann

Söndagens lunchmatch i Serie A spelades mellan Cagliari och gästande Bologna. Och äntligen kunde hemmalaget genomföra en match hemma på Is Arenas, även om det nu bara var vissa sektioner som var öppna för supportrarna. Noterbart är att det dessutom fanns två svenskar med från start – Albin Ekdal för Cagliari och Mikael Antonsson för Bologna.

Matchen drog igång direkt med en mycket kontroversiell händelse efter tolv minuters spel. Gästerna var övertygade om att de tagit ledningen, när Alberto Gilardino nickade bollen i insidan av stolpen, ner på linjen och in i målvakten Michael Agazzis famn. Bollen var till stora delar över mållinjen enligt reprisbilderna, men domaren friade korrekt.

Och det blev tyngre för Bolognas del, för Cagliari avslutade den andra halvleken bra med en bra möjlighet efter att Andrea Dessena spelat fram bollen till Victor Ibarbo. Den sistnämnda rundade gästernas målvakt, men kom helt ur vinkel och stoppades slutligen av den svenske försvararen Antonsson.

Det var hemmalaget som fortsatte att vara det bättre laget i den andra halvleken, och det blev också slutligen mål för Cagliari. Med timmen spelad av matchen avancerade Albin Ekdal på vänsterkanten, bröt in och överlistade Bologna-försvararna innan han spelade bollen snett bakåt till Radja Nainggolan, som mycket säkert placerade in bollen i det högra krysset.

Bologna tog efter målet över matchen i en jakt på en kvittering, där bland annat Alessandro Diamanti var framme och testade att skruva in bollen bakom hemmamålvakten. Även U21-landslagsmannen Gabbiadini testade två gånger med ett avslut, men Cagliari klarade av att försvara sin ledning och vann matchen med 1-0.