Efter ljudfiaskot på Friends Arena – lugna röster angående Tele2 Arena

AIk hade i helgen stor hemmapremiär på nya nationalarenan Friends Arena, med fantastiska 43500 åskådare på plats. Matchen slutade dock bara 0-0 mot Syrianska och det stora eftersnacket handlade främst om det stora fiaskot med ljudet på arenan. Kritiken är dock inte ny och har egentligen funnits ända sedan landslaget öppnade portarna mot England i höstas. 

Med AIK:s problem i vetskap är dock inte Hammarby och Djurgården oroliga angående deras kommande arena, Tele2 Arena som kommer att slå upp portarna under sommaren. 

”Det här har varit en viktig fråga sedan dag ett – redan innan det ens var upphandlat vilka som skulle bygga arenan så fanns akustikansvariga inkopplade. Vi har fått löfte om att akustiken byggs för fotboll och inte för konserter,” säger Hammarbys marknadschef Patric Ljungström till FotbollDirekt och fortsätter:

”Vi lämnade in en kravlista redan innan vi hade allra första mötet om nya arenan. Akustiken var ett av de allra viktigaste kraven.”

Precis som Friends Arena kommer Tele2 Arena att även bli värd för konserter, men där har de enligt marknadschefen utlovat att anpassa sig efter publikljudet snarare än konsertljudet.

”Man kan säga att det finns två klanglådor; antingen publikljud eller konsertljud. Du måste välja där, man kan jämföra med när man ska testa att högtalare är rätt inkopplade; antingen faller ljudet dött ner eller så förstärks det,” säger Hammarbys marknadschef Patric Ljungström till FotbollDirekt.

”Som på Söderstadion, när det sjungs där från två motsatta läktare så stannar ljudet kvar och blir ännu starkare, den är ganska unik på det sättet och det är det vi velat behålla när vi lämnade in kravlistan. Så på Tele 2 har man gjort ett val, och det är publikljudet.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply