Efter avskedet – nu vill Leicester ersätta Claudio Ranieri med Roberto Mancini

Fick sparken igår – nu kan Ranieri ersättas av Mancini

Efter att ha blivit avskedad igår vill nu Leicester City leta efter en ersättare till Claudio Ranieri. Ett av huvudnamnet sägs, enligt engelsk media, vara den förre tränaren i Manchester City och Inter, Roberto Mancini.

Nyheten slog ner som en bomb i Fotbollseuropa. Claudio Ranieri, som under fjolårssäsongen stod för en av de mest spektakulära insatserna någonsin av ett lag i de europeiska toppligorna. Den italienske tränaren tog Leicester från att vara ett utslagningshotat lag till att gå hela vägen och vinna Premier League säsongen efter.

Nu har han dock fått sparken. Det var under gårdagen som bekräftades; att Claudio Renieri fått sparken från Leicester City, mindre än ett år efter att han tagit klubben till sin första ligatitel, någonsin.

Beslutet rör upp känslor

Ett namn som väntas kunna ersätta den framgångs rike tränaren från ifjol är hans landsman Roberto Mancini. Det spekuleras just nu i många olika engelska medier om att den förre Manchester City -och Inter-tränaren Roberto Mancini är det hetaste namnet att ta över efter Ranieri.

Beslutet att sparka den italienske tränaren har rört upp en del känslor, inte minst hos allmänheten och i synnerhet klubbens fans. Men även Jose Mourinho har visat sin ilska över att Leicester-tränaren fick sparken.

– Mästare i England och årets tränare 2016 i hela Europa, och nu sparkad. Men ingen kommer någonsin kunna ta ifrån dig vad du gjort, skriver The Special One på Instagram.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply