Edinson Cavani erbjuden monsterlön från kinesisk storklubb

Edinson Cavani erbjuden monsterlön från kinesisk storklubb

Edinson Cavani lämnar Paris Saint-Germain för Kina?

Enligt italiensk media ska Paris Saint-Germains anfallare Edinson Cavani ha ett monstererbjudande på bordet att tänka över i sommar.

Många duktiga fotbollsspelare har under det senaste året lämnat Europa för att istället flytta till Kina där de tjänar otroliga summor pengar för spel i en liga som inte håller samma kvalité och klass som de bästa i Europa. Den senaste spelaren att få ett bud från en kinesisk klubb är Edinson Cavani som till vardags spelar sin fotboll i Paris Saint-Germain. På fredagseftermiddagen kommer nämligen Tuttosport med uppgifter om att uruguayanen ska ha fått ett bud från Kina med en lön på hela 500 000 pund (drygt 5,9 miljoner kronor) i veckan.

Det är dock inte avslöjat vilken klubb som ska ha kommit med budet.

 

Budet som minst sagt sticker ut är ett av många som spelaren och hans agent mottagit under det senaste åren. Lag som ArsenalManchester UnitedAtlético Madrid och Chelsea ska tidigare ha kommit med erbjudande till spelaren.

Juventus sades vara överens med Cavani

Enligt den italienska tidningen, som basunerade ut nyheten på sina förstasida i morses, ska Turinklubben ha träffat anfallarens representanter i London i samband med att Paris Saint-Germain slog ut Chelsea ur Champions League. Väl  på plats ska man ha kommit överens om ett tre-årskontrakt värt 5,5 miljoner per år plus eventuella bonusar.

Kruxet för Juventus är att klubben fortfarande inte är överens med Paris Saint-Germain, som uppges kräva 40 miljoner euro för sin anfallare. Det återstår att se om Serie A-klubben är beredda att betala den summan.

Edinson Cavani kom till Paris Saint-Germain från italienska Napoli 2013.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply