Düsseldorf lyckades ta en poäng mot Dortmund

Det var dags för match mitt i veckan i tyska Bundesliga mellan CL-klubben Dortmund och nykomlingen Düsseldorf på Westfalenstadion. På förhand ställde de flesta sig frågan hur mycket Dortmund skulle vinna med. Men det var ingen enkel resa till en början där man hade svårt att komma fram till de riktigt heta målchanser. Dortmund hade som väntat mest bollinnehav och Düsseldorf väntade på lägen att hugga snabbt.

Men Dortmund är vana vid snabba omställningar eftersom man själv spelade på det sättet i CL-matcherna mot Manchester City och Real Madrid så försvaret visste hur man skulle hantera det. Noterbart var att Mats Hummels saknades i backlinjen den här kvällen och Felipe Santana fick chansen från start. Allt eftersom tiden gick i matchen började Dortmund skapa allt farligare målchanser och Robert Lewandowski hade oftast ett litet finger med i dem chanserna.

Efter en väntan på när det skulle låtsna för Dortmund fick Jakub Blaszczykowski fick bollen i straffområdet och spelade en studsande passnings som Kevin Grosskreutz volleypassade tillbaka till ”Kuba” som tryckte in bollen i mål på volley via ribbans underkant. Därmed fick hemmalaget sitt efterlängtade ledningsmål och var bara två minuter före pausen som målet inföll.

I den andra halvleken var det fortfarande Dortmund för hela slanten vad det gällde bollinnehav och målchanser som dock inte var 100 klara varje gång eftersom Düsseldorf verkade vara inställda på att försvara sig och kontra fortfarande för att kanske nå en kvittering. Dortmund fortsatte att rulla på och väntade på att andra målet skulle sitta.

Istället skulle Düsseldort chocka de flesta på Westfalenstadion när man lyckades få till en bra kontring och Robbie Kruse fick till ett fint inlägg från vänsterkanten och i boxen fanns Stefan Reisinger som nickade in kvitteringen till bortasupportrarnas stora jubel. Strax därefter skulle Kevin Grosskreutz få en jättechans för Dortmund när en försvarare inte fick rätt på bollen i eget straffområde, men Grosskreutz lyckades få bollen ovanför målburen och Dortmund fick fortsätta jaga ledningen igen.

Dortmund fick lite hjälp i den 87:e minuten i ledningsjakten när Ivan Paurevic fick sitt andra gula kort för Düsseldort och fick kliva av banan. Då satte bortalaget fler spelare lågt i banan för att försvara ledningen, vilket man också lyckades med när effektiviteten inte fanns där för Dortmund idag. Kanske var det underskattning eller bara Düsseldorf som gjorde en stark insats. 1-1 blev det iallafall denna tisdagskväll.