Draxler poängräddade för Schalke

Schalke 04 tappade den förra omgången vitkiga poäng i jakten på Bayern München, där det är flera tungviktare med i striden om främst Champions League-spel. Dagens motståndare var gästande Borussia Mönchengladbach, där glädjande nog Oscar Wendt fanns med från start.

Och det var inte helt oväntat att hemmalaget tog tag i handlingarna hemma på Veltins-Arena, där Borussia Mönchengladbach dock lyckades försvara sig väl. Chanserna dök upp för hemmalaget, där Klaas-Jan Huntelaar bland annat var framme och hotade. Men den första halvleken slutade mållöst och i den andra halvleken kom nästa bakslag för hemmalaget.

För en vbit in i den andra halvleken sprack nollan på Veltins-Arena, där det mycket oväntat var gästerna som stod för målet. Thorben Marx sleade fram bollen till Igor de Camargo, som till höger i straffområdet avlossade ett avslut som överlistade Timo Hildebrand i Schalke-målet.

Hemmalagetn pressade på efter det och endast minuten efter målet spelade Jefferson Farfan fram bollen till Julian Draxler, som med avlossade ett avslut som dock inte gav resultat.

Det dröjde istället ända tills den 85e matchminuten innan Schalke 04 gav publiken något att jubla över. Teemu Pukki slog ett inlägg som Julian Draxler tryckte in från nära håll med vänsterfoten. Efter det lyckades dock inget av lagen skapa någon faqrlighet och matchen slutade 1-1.