Dråpligt självmål fällde Slovakien

Med två omgångar kvar av grupp G låg Bosnien-Hercegovina och Grekland i delad ledning med 19 poäng vardera. Bosnien besegrade tabelljumbon Liechtenstein med komfortabla 4-1 under fredagskvällen vilket tvingade grekerna till att vinna hemma mot treorna Slovakien (utan chans att ta sig till playoff).

Slovakerna, som fick klara sig utan sin store stjärna Marek Hamsik, var nära att hamna i underläge redan efter fem minuter när Konstantinos Manolas fick huvudet på en frispark. Jan Mucha lyckades dock rädda nicken med nöd och näppe.

Precis innan paus tog grekerna ledningen – efter en rejäl bjudning från Slovakien. Lagkaptenen och mittbacksgeneralen Martin Skrtel passade bollen hemåt till målvakten Mucha som försökte dämpa bollen, men istället försvann den under fötterna på honom och in i det öppna målet.

Efteråt var slovakerna chockade och de förmådde inte att vaska fram några farliga målchanser i andra halvlek. Det var snarare så att 2-0 låg närmare till hands än 1-1.

Segern innebär att Grekland fortsatt ligger tvåa i gruppen, på samma poäng som Bosnien men med betydligt sämre målskillnad (10-4 i jämförelse med 29-6). Det räcker alltså för Bosnien med vinst borta mot Litauen på tisdag för att säkra en historisk VM-plats. Grekland möter samtidigt Liechtenstein på hemmaplan.