Dortmund vidare i cupen

Ett skadebenäget Borussia Dortmund kunde titulera sig som segrare i kvartsfinalmötet med Frankfurt, efter 1-0 borta på Commerzbank Arena på tisdagen.

Den första halvleken var en rafflande och böljande sådan, där det var hemmalaget som inledningsvis tog kommandot. Man agerade piggt och rappt i en jakt på ett ledningsmål, men man saknade de kvalificerade målchanserna mot Roman Weidenfeller och hans gulklädda försvar. I stället började gästerna sakta ta över tillställningen och man var flera gånger nära att spräcka Kevin Trapps nolla. Närmast var fransmannen Pierre-Emerick Aubameyang med en nick som styrdes strax över ribban efter en hörna.

Frankfurt kom dock stundtals upp i offensivt straffområde och var bara centimetrar ifrån att ta ledningen. Efter halvtimmen spelad, gick bollen mot Sebastian Rode som var helt fri vid straffpunkten, men i stället sparkade 23-åringen hål i luften och såg bollen rulla vidare.

I den andra halvleken blev spelet betydligt jämnare, då det i stället var hemmalaget som tryckte på och skapade en hel del farligheter. Skotten nådde dock aldrig fram mot motståndarmålet, vilket gjorde att gästerna från Dortmund till slut kunde ta saken i egna händer – och det genom Aubameyang som äntligen fick utdelning, på nick i den 83:e matchminuten. Frankfurt pressade på för en kvittering, men Jürgen Klopp och hans mannar skulle hålla undan och avancera till en semifinal.

På onsdagen fortsätter kvartsfinalerna i tyska DFB-pokal, med mötena Hoffenheim – Wolfsburg, Bayer Leverkusen – Kaiserslautern och Hamburger SV – Bayern München.