Dortmund segrade i premiären

Fußball-Bundesliga öppnade på fredagsaftonen med en seger för de regerande mästarlaget Borussia Dortmund. Hemmalaget vann med uddamålet, när man inför fullsatta läktare på Signal Iduna Park, besegrade Werder Bremen med 2-1.

Målskyttet öppnades efter bara elva minuter. Efter ett fint föarbete av Kuba och ett aningen svajigt Bremen-försvar, kunde nyförvärvet Marco Reus vackert placera in bollen med en bredsida, några meter in i straffområdet.

Stämningen på Westenfalenstadion, som den även kallas, var i vanlig ordning magisk och den fullproppade gula muren sjön fram sina hjältar. Hemmalaget var det aningen bättre i den första halvleken. Bremens kontringsstrategi kunde stundtals röra till i Dortmund-försvaret, men in i pausvilan gick man med en 1-0-ledning.

Tillställningen denna fredagsafton var tämligen jämn. Dortmund var hetare i sina lägen, men släppte ofta in Bremen i straffområdet och till slut skulle det straffa sig. Med kvarten kvar att spela klev det tjeckiska nyförvärvet, Theodor Gebre Selassie, in i straffområdet och nickade snyggt in kvitteringen bakom en helt ställd Roman Weidenfeller i Dortmund-målet.

Glädjen som uppstod hos coach Schaaf efter försvararens kvittering, blev dock kortvarig. Fem minuter senare kunde nyss inbytte Mario Götze skjuta in ledningsmålet, som också blev matchavgörande. Bortalaget fick ett jätteläge när Petersen sköt utanför några minuter senare, men närmare än så, kom man aldrig. Die Borussen kunde gå segrande ur den första kampen och trots en fin insats av Bremen, fick inte Thomas Schaafs manskap med sig någon poäng från Signal Iduna i den första Bundesliga-omgången.

I omgång två reser Dortmund söder ut för att ta sig an Nürnberg på bortaplan. Bremen däremot, besöker norra Tyskland, där man får spela sin hemmapremuär mot Hamburg SV. Just Nürnberg och Hamburg ger sig på varandra i deras respektive premiärer i morgon lördag.