Dortmund övertygade på bortaplan

Dortmund öppnade som väntat starkt och var det offensivare laget från start. I den 26:e minuten fick Dortmund utdelning för sin fina anfalls-fotboll, då de tog ledningen genom mittfältsregenten Mario Götze. Hoffenheim var dock fortfarande med i matchen och kvitterade några minuter senare genom Sven Schipplock. Dortmund var fortsatt det bättre laget, vilket gjorde den första halvlekens slutresultat en aning orättvis.

I den andra halvleken dyrkade Dormund på nytt upp Hoffenheims försvar och tog redan i den 56:e minuten ledningen genom Kevin GrossKreutz. Den här gången var dock Dormund säkrare bakåt och kunde försvara, samtidigt som de fortsatte anfalla. I det här fallet spelade ordspråket ”anfall är bästa försvar” en fin roll.

Dortmund spikade till sist resultatet till 1-3, då skyttekungen Robert Lewandowski rullade in matchens fjärde mål. Dortmund vann därmed matchen med 1-3 och avancerar till en tredjeplats. Hoffenfeim ligger allt jämnt på kvalplats.