Jubilerande Milan vann efter två självmål

Det var upplagt för födelsedagskalas på San Siro, där Milan halverat priset till mötet med Pescara. Det var också mycket folk på plats för att se mötet på Rossoneris 113:e födelsedag, där Pescara stod för motståndet.

Det blev också en trevlig inledning för hemmalaget, som på ett väldigt vaket sätt också tog ledningen direkt i matchen. Endast 34 sekunder hann gå innan ett fint passningsspel slutade med att Stephan El Shaarawy passade fram bollen till en helt ensam Antonio Nocerino som rakade in 1-0 på San Siro.

Ett blekt Pescara fick sen se sig pressade halvleken ut, men målen uteblev innan halvtidsvilan. Det skulle dock smälla ganska direkt i den andra halvleken, när Pescara efetr endast sex minuter bjöd jubilerande Milan på en riktig present. Ett inlägg från Robinho nickades klumpigt in i eget mål av Elvis Abbruscato och Milan såg ut att gå mot en säker vinst.

Men ett piggare Pescara skapade en viss nerv i matchen när Christian Terlizzinickade in ett frisparksinlägg från nära håll. Pescara hade sedan ett avslut i stolpen från Antonio Balzano, innan Milan på nytt drygade ut ledningen på San Siro.

Det var dock återigen en ritkig bjudning från gästerna, där Pescara på nytt gjorde ett klumpigt självmål. Den här gången var det med elva minuter kvar av matchen och det var Jonathas som nickade in El Shaarawys hörna, via den bortre stolpen och in i egen målbur. Ett blytungt mål för matchen, där Milan efter det tog över.

Det smällde endast två minuter senare när Stephan El Shaarawy skulle få skriva ner sig i målprotokollet, efter att Pazzini snyggt serverat bollen på ett fat till målkungen. Milan kontrollerade resultatet därefter och vann matchen enkelt med 4-1, där även Muntari fick göra sitt första inhopp i Serie A den här säsongen.