bet365

Domaren ber om ursäkt efter det kontroversiella kortet

Att få vara huvuddomaren under ett Londonderby mellan Chelsea och Arsenal är en dröm för många – men det blev en mardröm för André Marriner. Alex Oxlade-Chamberlain slog undan en boll med handen, och mycket riktigt räckte den engelska domaren upp det röda kortet, men han visade ut fel spelare. Det var Kieran Gibbs som fick ge sig ut i spelartunneln istället för sin landsman, och stora diskussioner kring domslutet spred sig över hela fotbollsvärlden.

Nu ber domarförbundet om ursäkt för incidenten, och menar att Marriner är ledsen över felbeslutet.

– Att felidentifiera en spelare är en incident som sker väldigt sällan. Det var ett svårt beslut för Marriner, och han är besviken över att han råkade visa ut fel spelare, skriver de i ett pressmeddelande.

– Han berättade för Arsenal om hur mycket han ångrar beslutet när han fick reda på detta.

Arsène Wenger var irriterad, förståeligt nog, över domslutet efter matchen.

– Jag vet inte vem som antydde på att det var hands, men han [Marriner] hade inte sett det i alla fall, sade han i en intervju direkt efter slutsignal.

Även motståndalagets tränare José Mourinho tyckte att det var synd att det blev som det blev. Portugisen menar att detta kan vara en anledning till att mordenisera fotbollen.

– Detta är en sådan situation där om man hade en TV hade fjärdedomaren kunnat titta och se att det var Oxlade-Chamberlain och inte Gibbs som skulle ha åkt ut. Tråkigt nog åkte fel grabb ut, sade han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply