Dnipro fortsätter imponera mot storlagen

Napoli kom till spel med ett mindre bra självförtroende efter ligaförlusten i helgen mot Juventus med 2-0. Nu väntade en tuff bortamatch mot den positiva överraskningen Dnipro från Ukraina som tidigare besegrat både PSV och AIK i de två inledande gruppspelsmatcherna. Det skulle sig vara ett väldigt bra lag som Napoli skulle ställas mot, som själva ställde upp med ett reservbetonat lag där Edinson Cavani, Morgan De Sanctis, Paolo Cannavaro, Goran Pandev, Gökhan Inler och Marek Hamsik inte fanns med i startelvan. Hamsik är avstängd medans övriga fanns med på bänken till en början då Napoli verkar prioritera ligan mer.

Matchen startade med ett intensivt tryck från hemmalaget där de lyckades från hemmastadion att jubla redan efter två minuter när Artem Fedetskiy tryckte in en retur sedan Dnipro vunnit bollen framför motståndarmålet efter att en frispark hade slagits från högerkanten. En chockstart vilket skulle innebära att Napoli nu behövde jaga. Men Dnipro körde efter citatet ”anfall är bästa försvar” efter att man tagit ledningen då man fortsatte att pressa framåt vilket man också ska göra på sin hemmaplan. Samtidigt märktes det att många viktiga spelare saknades för Napoli då ingen mittfältsgeneral fanns inne som leverade fina passningar till en springande Cavani på anfallet, Napoli var väldigt bleka och var mycket nära att bli straffade flera gånger av hemmalaget.

Napoli skapade ströchanser och hade en boll i mål men som vinkades bort korrekt för offside. Annars var det Dnipro som fortsatte trycka på och kunde strax innan halvtid utöka sin ledning till 2-0 helt rättvist sedan det spelats ”flipperboll” i straffområdet mellan tre Dniprospelare där anfallaren Mattheus var den som fick sista ordet innan bollen gick i mål och en ännu större glädje bröt ut på Dnipro Arena. Det var också detta resultat som båda lagen hade med sig in i halvtid.

I den andra halvleken startade Napoli lite bättre men märkte att något saknades och därför byttes Edinson Cavani och Goran Pandev in för bortalaget efter sju minuters spel i andra halvlek. Det gav Napoli en ny dimension i anfallsspelet och plötsligt tog Napoli över helt i tio minuter där Cavani hade en nick stolpen. Dock därefter hade Dnipro en nick stolpen följt av ett nytt mål till 3-0 genom inbytte Giuliano som petade in bollen i mål. Då trodde många att Napoli skulle ge upp, men de fortsatte att trycka framåt och fick med sig en straff efter 75 minuter när Cavani blev neddragen och tog hand om straffen själv och satte den till 3-1.

Sedan blev det en vild jakt för Napoli som jagade en reducering för att sedan kunna fullborda miraklet med en kvittering. Men det skulle inte mer än så för bortalaget som åker på sin andra raka förlust i gruppspelet på bortaplan. Dnipro fortsätter att vinna och har nu segrat i samtliga tre inledande matcherna och fortsätter att imponera i fotbollseuropa.