Djurgårdens sista match på Stockholm Stadion

Först var det AIK som sade farväl till Råsunda. Sedan var det Hammarby som tackade för sitt på Söderstadion. Nu är det dags för Djurgården lämna Stockholm Stadion för gott.

Ännu en era ser sitt slut, då Djurgården gör som de andra storlagen i Stockholm och vinkar farväl till sin hemmaborg, och precis som för de andra klubbarna blev det en känslomässig tillställning. De inbjudna till festen var nyuppflyttade Öster, en match som faktiskt är viktigare än vad man kanske tänker på med denna inramning. Trots det städade Stockholmarna bort smålänningarna med stabila 2-0, där bland annat Amadou Jawo bjöd på ett riktigt läckert klackmål, medan Emil Bergström nätar för första och sista gången på Stadion.

– Det bubblar över. Jag blir så himla glad, hoppar och skriker. Det är sånt rus i kroppen. Helt fantastiskt, sade Bergström, som skrivit in sig i Djurgårdens historieböcker för all framtid.

Det var han nog inte ensam om, när målen kom var arenan i extas, och även om det bara var en vanlig Allsvensk match mot lilla Öster kändes det så otroligt mycket större. Helt plötsligt kändes Stadions kapacitet dubbelt så stor än vad den egentligen är, och att fansen sjöng dubbelt så högt än vad de egentligen gör och matchen var mer än bara 90 minuters fotboll. Ett hav av alla nyanser av blått som Djurgården någonsin haft på sina matchtröjor gungade och stämningen var otrolig.

– Jag njöt hela matchen. Kommer sakna Stadion. Det har varit en stor symbol i mitt liv och även i Djurgårdens liv. Men Tele2 kommer bli helt fantastiskt det också, fortsatte Bergström. 

Man måste fylla den nya Tele2 Arena med framgångar och besvikelser, legender och floppar, storvinster och brakförluster. Helt enkelt en ny, fantastisk historia som bildar det som vi kallar för Djurgårdens IF. Man måste dock komma ihåg att man inte ersätter en 77 års lång epok hur som helst. 

Nu har vi tagit farväl av Råsunda, Söderstadion och Stockholm Stadion, även om den sistnämnde kommer att stå kvar. Det är tre eror in Stockholmsfotbollen som har tagit slut, men samtidigt tre eror som precis har fötts.

Hektor Säll

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply