Djurgården vände och vann mot serieledarna

Det var ett skadedrabbat Djurgården som på måndagen fick besök av serieledarna Helsingborg på nybygda Tele2 Arena, där hemmalaget jagade sin första seger. Och när de flesta på förhand räknade med att serieledarna från Skåne skulle ta samtliga problem, bjöd Stockholmslaget upp till dans.

Mend et började bäst för gästerna som i mitten av första halvlek tog ledningen. Efter en försvarsmiss fångade Arnor Smarason upp bollen och avlossade ett avslut som borrade sig in i bortre målgaveln, förbi en chanslös Kenneth Höie. Smarasons första allvenska mål dessutom.

Djurgården kom dock tillbaka in i den här underhållande matchen, där man i slutskedet av första halvleken hittade fram till en kvittering. Erton Fejzullahu spelade ut bollen till Godsway Donyou till vänster, som bröt in och tryckte till med vänsterdojan. Avslutet touchade visserligen målvakten Pär Hansson, men borrade sog ändå in vid den bortre stolpen. Ghananens första allsvenska mål.

I den andra halvleken fortsatte matchen vara jämn, där ett förtroendefyllt Djurgården klev framåt i banan och en bit in i halvleken fick till en kvittering som fick hemmaklacken att bli i extas. Ett avslut från vänsterbacken Vytautas Andriuskevicius räddades av Pär Hansson, men flög rakt ut i gapet där bollen slutligen tog sig fram till Amadou Jawo som tryckte in bollen hårt förbi Helsingborgsmålvakten till 2-1.

Helsingborg jagade sen en kvittering och böt bland annat in nyförvärvet Emmanuel Boateng och Robin Simonvic. Men det blev inte fler mål för något av lagen, där även Djurgården fick fina chanser i sina omställningar och bland annat Simon Tibbling träffade virket.

Matchen slutade 2-1 till hemmalaget på Tele2 Arena – Deras första seger på den nya hemmaarenan och dessutom första vinsten på tre matcher. Samtidigt ett tungt tapp för gästerna som nu släpper in konkurrenterna i guldstriden.