Di Natales dubbel gav Inter trubbel

Höstsäsongen är över och efter ett längre uppehåll drog Serie A-fotbollen igång under gårdagen. Idag var det dags för ett mycket intressant möte på förhand, där ett hittills smått floppande Udinese tog emot den betydligt mer posiiva överraskningen Inter. Men det skulle visa sig bli ett styrkebesked för hemmalaget på Stadio Friuli.

Efter en stark inledning från Inter, där Guarin stoppades med en brytning och där Palacio stoppades av en utrusande Zeljko Brkic, fick Udinese ett kaononläge. På en frispark från 20 meters avstånd klev den rutinerade anfallaren Antonio Di Natale fram och drog till, klockrent i ribban.

Men målen fick man vänta på till den andra halvleken, där det i den 54e matchminuten helt osannolikt nog inte blev en bortaledning. Efter ett fint förhandsspel signerat Antonio Cassano och Rodrigo Palacio, kunde den sistnämnda spela in bollen till en helt fri Jonathan, som från cirka fyra meter lyckades med att missa målet.

Inter fortsatte att vara det bättre laget i den andra halvleken, med flera fina möjligheter för främst Palacio, men man fick slutligen betala för sin ineffektivitet. Di Natale lurade offsidefällan och på Andrea Lazzaris passning kunde han mycket säkert placera in bollen förbi den tidigare Friuli-målvakten Handanovic.

Huvudvärken för Andrea Stramaccionis Inter blev allt värre när Muriel drygade ut ledningen med kvarten kvar, efter det att Dusan Basta snyggt passat fram bollen och där Muriel placerade in bollen i det bortre hörnet. Och fyra minuter senare stängde Di Natale butiken med sitt andra mål för dagen, där han efter Giovanni Pasquales nedtagning och framspelning, bara kunde rulla in bollen över mållinjen.

Inter lyckades inte ta sig in i matchen på resultattavlan och Udinese tog en blytung tre-poängare hemma på Stadio Friuli. Extra tungt för gästerna som fick Juan Jesus utvisad i den andra halvleken.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply