Derby nosar på uppflyttning efter seger

Som vanligt så här års råder det små marginaler och svåråtskiljaktiga matcher mellan lagen i The Championship, när kampen om uppflyttning till Premier League nästa säsong står för dörren. I kväll ägde en tungviktsmatch rum på Pride Park Stadium, där tabellfyran Derby tog sig an gästande ligatrean Queens Park Rangers.

Det var hemmalaget som fick en drömstart. Efter tjugo minuters spel kunde mittfältaren John Eustace pricka in 1-0 med pannan. Innan halvleken var slut hann också Derby göra ett byte, då mittfältaren Jamie Ward klev av skadad till förmån för inhoppande Johnny Russell.

Väl i den andra akten skulle QPR göra allt i sin makt för att få hål på motståndarnas målvakt i form av Lee Grant. Men det ville sig inte. I stället präglades stora delar av matchen av kampen kring mitten av planen utan att bjuda på någon riktig offensiv frenesi. Något som framgår tydligt när man konstaterar att båda lagen endast sköt tre skott på mål vardera.

Därför kunde Derby hålla ut matchen ut, med Eustaces fullträff som matchens enda. I och med det tog man tre blytunga poäng, samtidigt som QPR gick miste om chansen att kliva upp på en andraplats i tabellen, som tillsammans med den första betyder direkt uppflyttning efter säsongen. Det ska dock sägas att Harry Redknapps QPR ännu har en match mindre spelad än sina konkurrenter.