Delad pott mellan Ryssland och Sydkorea

VM:s batterier börjar snart ta slut verkar det som. Under måndagen spelades 0-0-matchen mellan Iran och Nigeria som bland annat Kenny Pavey beskrev som ”smärtsam” att se på Twitter. Under tisdagen spelades en till gäspningsframkallande drabbning mellan Mexiko och värdnationen Brasilien som även den slutade mållös. Därför hoppades man på att mötet mellan Sydkorea och Ryssland skulle bli det där svängiga mötet som man kommer att minnas långt framöver.

Första halvleken var dock allt annat än just detta. Den enda riktigt kvalificerade målchansen var möjligheten som stjärnskottet Heung Min Son brände efter att Arsenal-floppen Chu-Young Park nickat ner bollen till 21-åringen.

Tidigt i den andra halvleken skulle Fabio Capellos mannar hota målet, då Vasilij Berezutskij hade en fin nick som strax utanför stolpen.

Sedan skulle det första målet i matchen komma, och det var sydkoreanerna som gjorde det, med lite hjälp från motståndarna. Inhoppande Keun-Ho Lee letade efter passningsalternativ, men till slut valde han att chansa med ett skott från distans. Det slutade med ett enkelt skott för Akinfeev att hantera, men han lyckades fumla in bollen i eget nät. Lee tillskrevs målet, men Akinfeev är den som får ta på sig baklängesmålet.

En annan inhoppare skulle också kvittera tillställningen endastsex minuter senare, då Alexander Kerzhakov petat in boll efter mycket flipperspel, dock ur en misstänkt offsideposition. Domarna valde dock att inte blåsa, och kvitteringen var ett faktum.

Efter det tog ryssarna kommandot, men man lyckades inte riktigt vaska fram de riktigt heta målchanserna. Matchen slutade lika, och man delade även lika på poängen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply