Delad pott mellan Lazio och Milan

Det var två klubbar på gränsen till ett nervöst sammanbrott som drabbade samman på Stadio Olimpico under söndagskvällen. Lazios ultrasupportrar lämnade Curva Nord tom i protest mot presidenten Claudio Lotito medan det gick rykten om att Milan-tränaren Clarence Seedorf skulle bli sparkad vid förlust efter fyra raka förluster på sistone.

Båda lagen var också skadedrabbade – i hemmalaget saknades Klose, Marchetti, Ciani och Ederson medan gästerna saknade Abbiati (avstängd), Abate och El Shaarawy. Balotelli petades också till förmån för Pazzini i Milans anfall.

Lazio trodde sig ha tagit ledningen efter 41 minuter när Marco Amelia, som ersatte Abbiati i målet, släppte in en nick från Diego Novaretti. Den assisterande domaren hade dock lyft flaggan för offside på Giuseppe Biava, som hindrade Phillippe Mexes från att rensa inlägget.

Istället tog Milan ledningen några moment senare, efter en situation med rejäl tur. Kakás inlägg från vänster tog en rejäl styrning efter att Lazio-försvararen Abdoulay Konko fått bollen i ansiktet och grundlurat sin egen målvakt Etrit Berisha.

Hemmalaget skapade det mesta i början av andra halvlek och kvitteringen kom också efter en timmes spel. Antonio Candreva slog ett fint inlägg från höger, Lucas Biglia skarvade vidare och Alvaro ”Tata” Gonzalez nickade in 1-1 från fem meter.

Båda lagen skapade därefter tillräckligt med chanser för att avgöra matchen till sin fördel, men 1-1 stod sig matchen ut och det blev en poäng vardera till lagen. Lazio ligger just nu sjua i Serie A med 42 poäng medan Milan har plockat ihop 36 och ligger på en 12:e plats i tabellen.