Delad pott i underhållande toppmöte

Kvällens absoluta höjdpunkt var givetvis toppmötet i Dödens grupp. På Santiago Bernebeu tog Real Madrid emot gruppledande Borussia Dortmund i en het drabbning på tisdagskvällen. Efter en böljande och jämn första halvlek, hade gästande Borussia Dortmund ledningen med 1-2. Efter en massiv kvitteringsjakt i den andra halvleken, kunde hemmalaget till slut kvittera genom Mesut Özil i den 88:e matchminuten.

Real Madrid öppnade piggt och skapade direkt ett farligt läge efter två minuter spel. En långboll hamnade hos en helt fri Gonzalo Higuain, som dock inte fick kontroll på studsen som Roman Weidenfeller kunde slå bort med nävarna.

Real Madrid var det mer spelförande laget i den första halvleken och skapade också flest kvalificerade målchanser framåt. Gästerna från västra Tyskland var dock farliga i sina omställningar, där med i den nioende matchminuten fick ett farligt läge när Marcel Schmelzer jobbade sig in från vänsterkanten. Hans avslut styrdes rätt ut till Robert Lewandowski, vars avslut dock gick högt över i en trängd situation.

Real Madrid fick inledningens hetaste möjlighet. En friställd Gonzalo Higuain fick en perfekt boll på högerkanten som han lade till en desto friare Cristiano Ronaldo i straffområdet. Höjdbollen från argentinaren nickades dock tätt utanför av 27-åringen.

Matchens första mål skulle dock de gulsvart-klädda gästerna få göra i den 28:e minuten. Den polske anfallaren, Robert Lewandowski, vann en nickduell och serverade Marco Reus som bröt sig igenom på högerkanten och bombade upp bollen i det första krysset. Iker Casillas, som i övrigt stod för ett par bekväma ingripanden i inledningen, hade en hand på 23-åringens avslut, men lyckades inte avvärja bollen helt.

Los Blancos jagade nu ett desperat kvitteringsmål och skulle också få ett sådant några minuter senare. När gästerna inte lyckades få bort bollen efter en hörna, kunde slutligen bollen nå till Mesut Özil som lyfte in ett perfekt inlägg till Pepe som nickade in bollen från nära håll.

Hemmalaget fortsatte att kontrollera spelet, men fick aldrig till avsluten förbi Dortmund-försvaret och Roman Weidenfeller längst bak. Istället skulle gästerna återta ledningen strax innan paus. Återigen var det Robert Lewandowski som vann en luftduell som hittade fram till Kevin Grosskreutz. Yttermittfältaren hittade i sin tur fram till Mario Götze som läckert lyckas hålla balansen och lyfta bollen över Iker Casillas. I efterhand noterades Álvaro Arbeloa för ett självmål då han var sist på Götzes lyftning.

Efter de första 45 var det Borussia Dortmund som satt i förarsätet. Real Madrid var återigen ute efter att kvittera tillställningen och skapade direkt flera farliga målchanser i inledningen av den andra. Mesut Özil och inbytte José Callejón var två herrar som ständigt oroade i det gulsvarta försvaret.

Den sistnämnda hade ett gyllene läge att utjämna i den 59:e minuten när han helt fri fick en boll av Cristiano Ronaldo i straffområdet. Weidenfeller var dock snabb att uppfatta läget och hann rycka ut för att blockera 25-åringens avslut.

Madrid-spelarna fortsatte att ösa på framåt och dominerade bollinnehavet i den andra halvleken. Bortalaget fick ett par omställningslägen som blev farliga, men aldrig farliga nog för att gå förbi Casillas i målet. Dortmund-försvaret var ett välorganiserat sådant och stod emot Real-pressen väl.

Men det stabila försvaret skulle till slut ge vika för det massiva tryck som hemmalaget stod för. Efter bland annat en boll räddad på mållinjen av Grosskreutz, skulle Roman Weidenfeller släppa in sitt andra mål för kvällen. Den tyske landslagsmannen, Mesut Özil, tog hand om en frispark strax utanför straffområdet i den 88:e matchminuten, som han läckert skruvade in via den första stolpen.

Dortmund hade ett farligt läge att återigen ta ledningen på tilläggstid, men efter 93 minuter på Santiago Bernabeustadion, var matchen över. Reslutatet skrevs till 2-2 i en match där hemmalaget totaldominerade i den andra halvleken. Ställningen i Dödens grupp ändras inte efter kvällens resultat, där bland annat Manchester City hämtade upp ett 0-2-underläge hemma mot Ajax, till 2-2. Dortmund förblir gruppetta, en poäng bakom Real Madrid. På Europa League-platsen stannar Ajax med fyra poäng och i botten ligger Manchester City som har skrapat ihop två poäng efter fyra omgångar.