Delad pott i Amsterdam

På tisdagskvällen tog Ajax emot AC Milan på Amsterdam ArenA i vad som skulle bli en relativt lugn tillställning i Champions League-gruppspelets andra omgång. Mario Balotelli var tillbaka i Milan och startade på topp tillsammans med Robinho, en duo som i en över lag chansfattig första halvlek inte hade rätt nycklar för att luckra upp Ajax-försvaret.

Ajax hade bollinnehavet, men den hetaste chansen från hemmalaget blev ändå inte mer än ett tungt skott från islänningen Sigthórsson ur en snäv vinkel som tvingade Abbiati till en räddning med benen.

Inte heller halvtidssnacket skulle hjälpa lagen att komma igång med målproduktionen utan istället var det nerver och trötta ben som låg till grund för de dramatiska slutminuterna som till slut skulle ge resultatet 1-1. Klockan hade passerat 90 minuter när Stefano Denswill nickade in 1-0 för hemmalaget. Men matchen var inte slut där utan kort därefter blåste domaren Jonas Eriksson för straff efter en tveksam situation då Mario Balotelli föll efter duell med Mike van der Hoorn. Den italienske anfallaren tog hursomhelst själv hand om straffen och såg utan tvivel till att slutresultatet blev 1-1.

I och med resultatet behåller Milan sin andraplats i gruppen på fyra poäng medan Ajax skuggar tre poäng bakom.