Delad poäng på Stamford Bridge

Chelsea och Manchester City är två av Premier Leagues största giganter och två av årets självklara titelkandidater. Eftermiddagens match på Stamford Bridge handlade på förhand inte om tabelläget utan istället kring Chelsea-ledningens val att ersätta  DI Matteo med den före detta Liverpool-tränaren Rafael Benitez. En tränare vars mun pratat illa om Chelsea tidigare.

Den första halvleken var till en början klassiskt ”långtråkig”. Giganterna lyckades parera varandras anfall och var mestadels säkra bakåt. Kanske hade tränarna lagt in en extra övning för just defensiven under veckan som gått. Det var först i slutet av halvleken som det blev en form av Hawaii-fotboll och Agüero fick ett jätteläge att spräcka matchnollan. Argentinaren missade och den första halvleken slutade allt jämnt 0-0.

Den andra halvleken började med ett stort bollinnehav för Chelsea. Hemmalaget spelade säkert runt den inom laget och varvade med att ta skott utifrån. Manchester City var dock inte helt ofarliga de heller och försökte ofta genon vänsteerkanten med Kolarov och Silva. Det blev inte mycket hetare än så och matchen slutade till sist mållös. Ett tråkigt resultat för supportrarna, men kanske ett positivt sådan för tränarna.

Chelsea och City ligger där med kvar på respektive tabell-position.