Delad poäng på Borussia Park

Mönchengladbach kom till spel idag med vetskapen om att via en seger så skulle man haka på lagen som slåss om de åtrovärda platserna som leder ut till Europa. Med en fin vinst senast mot överraskningslaget Frankfurt kom hemmalaget till spel med ett fint självförtroende. Werder Bremen i sin tur hade tre raka förlsuter i bagaget och en säsong som inte gått deras väg hittills, skulle man bryta den negativa trenden?

Matchen sparkades igång och det var hemmalaget som skulle få det första farliga läget i matchen. Luuk de Jong drev fram bollen på offensiv planhalva och hittade in till Patrick Herrmann som distinkt sköt ett skott som letade sig in bakom Bremen-målvakten Sebastian Mielitz. Dock hade linjedomarn lyft sin flagga och målet blåstes av för offside. Hemmalaget fortsatte att trumma på och via norrmannen Håvard Nordtveit skott så var man ytterst nära att ta ledningen, men Mielitz räddade.

Halvtidsresultatet skrevs till 0-0 där Werder Bremen hade svårt att skapa de där riktigt farliga målchanserna. Hemmalaget Mönchengladbach hade övertaget när första halvlek blåstes av.

Werder Bremen fick fart under vingarna i början av första halvlek och redan efter ett par minuter var anfallaren Nils Petersen när att göra 0-1 för bortalaget, men hans nick gick utanför ter Stegens vänstra stolpe.

Det skulle dröja till den 72:e minuten innan första målet skulle komma. Inhopparen Peniel Kokou Mlapa fick stå helt ensam i boxen och nickade obehindrat in 1-0 för hemmalaget. Men glädjen skulle inte vara långvarig, för bara fem minuter efter Mlapas mål kom kvitteringen från yttern Aleksandar Ignjovski. Kevin de Bryune spelade in bollen till Ignjovski som sköt en vänsterskott som inte ter Stegen kunde rädda.

Under de sista fem minuterna ville båda lagen vinna matchen, varken Mönchengladbach eller Werder Bremen var nöjda med ett oavgjort resultat, men mer skulle det inte bli. Det blev delad ära på Borussia Park och hemmalaget tappar nu poäng i kampen om platserna som leder till Europaspel medan Werder Bremen bröt sin trend på tre raka förluster. 1-1 på Borussia Park.