Delad ära i Skåne-derbyt

Efter ett flertal bengaler hade tänts startade Skåne-derbyt i en hisklig fart. Med chanser åt båda hållen. De snabba spelarna Rantie i MFF och Accam i HIF, skapade lägen omgående men fick inte till avslutet.

Bästa chansen de första 20 minuterna fick Christoffer Andersson i HIF. När han drog till med vänster foten och Robin Olsen, som fick ersätta en sjuk Johan Dahlin i MFF-målet, fick göra en avgörande räddning vid bortrestolpen.

I den 36 minuten gjorde den förra HIF-mittfältaren Simon Thern 1-0. Han placerade in bollen bakom Hansson efter att han släppt en retur på Hamads distansskott. Skottet var inte särskilt hårt, men välplacerat. Uppringelsen till målet var att vänsterbacken Hanstveit tappade bollen till Magnus Eriksson.

Första halvlek innehöll det mest. Mål, många kvalificerade målchanser. Kamp, Fem varningar. Intensitet och vilja. Precis som det ska vara.

Bortalaget inledde andra halvlek bäst och skapade de främsta chanserna på fasta situationer.

Med en kvart kvar av matchen. Skickade den förra syndabocken Hanstveit in bollen i straffområdet, där inhoppade Alvaro Santos nickade bollen i hörnet där Olsen kom ifrån. Olsen kunde bara se bollen segla in vid stolpen, otagbart.

Efter målet tryckte HIF på ännu mer och bara minuter senare var Simovic så när på att ge bortalaget ledningen. Efter att Santos hade bröstat ner ett inlägg drog nyförvärvet till direkt, som fick Olsen att sträcka ut, ordentligt.

Med bara någon minut kvar blev det missförstånd i Malmö-lägret och hypersnabbe Accam sprang sig ren på kanten. Tog sig förbi försvarana och rundade Olsen, men avslutet gick i nätgaveln.

Sista chansen fick HIF med en frispark från 19 meter. Simovic som blev fälld, tog den själv. Det resulterade att bollen gick rakt i muren.

Skåne-derbyt inför 23 730 slutade 1-1, efter att Malmö FF hade första halvlek och bortalaget Helsingborg IF andra. HIF leder fortfarande allsvenskan efter tio omgångar.